Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, pokroić w plastry, posolić i odstawić na przynajmniej 0,5 godziny. Później odcisnąć, obtoczyć w mące i smażyć na wolnym ogniu.
Cebulę pokroić w plastry, czosnek zgnieść i smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy cebula będzie delikatnie rumiana dodać pokrojone w kostkę pomidory i przyprawić do smaku.
Bazylię posiekać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie ( al dente ).
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wlać na spód niewielką ilość sosu pomidorowego. Na nim ułożyć pokrojony w plastry ser mozzarella. Resztę sosu wymieszać z makaronem i też wyłożyć do naczynia, a na wierzch dać bakłażany. W ten sposób wyłożyć kilka warstw, ale tak, żeby na wierzchu był bakłażan, ser mozzarella, ser żółty i małe kawałeczki masła. Całość włożyć do piekarnika na około 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Może być dobre!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smakowita zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    b. ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !