Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 i 1/2 szkl
kasza manna 3 łyżki
cukier do smaku
sok z cytryny
sól do smaku
banan 3 szt (najlepiej mocno dojrzałe)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus bananowy

Zimne mleko wlać do rondelka i wymieszać z kaszką manną. Wstawić na mały ogień. Doprawić cukrem i solą do smaku. Gdy masa zgęstnieje pare minut jeszcze gotować,a potem schłodzić. Banany obrać i zmiksować za pomocą blendera. Dodać do nich sok z cytryny i wymieszać. Zimną kaszkę manną ubić za pomocą miksera dodając małymi partiami rozdrobnione banany. Miksować, aż powstanie puszysty mus. Przygotowany mus przelać do pucharków i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak