Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem z porów i tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 1 paczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
por (biała część) 1 szt
sos tabasco 3-4 krople
cytryna 1/2 szt
olej do smażenia
śmietana 18 proc 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem z porów i tuńczyka

Tuńczyka odcedzić od oleju. Tłuszcz należy rozgrzać na patelni i smażyć na nim pokrojonego w półksiężyce pora. Gdy będzie już delikatnie zeszklony, to dolać połowę śmietany i dusić około 10 minut. Na koniec dołożyć rozdrobnionego widelcem tuńczyka, resztę śmietany i przyprawy i dokładnie mieszamy. Później do sosu dorzucamy ugotowany makaron, dzielimy na porcje, a każdą z nich posypujemy startym na tarce serem żółtym. Wierzch można posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 11.09.2011 13:45
pomysłowe
Rybciia 03.09.2011 14:45
super
teresa18 24.07.2011 20:14
pycha
joanna77 23.07.2011 22:12
mniam
Dorota59 23.07.2011 11:03
ekstra
Gonia555 08.06.2011 19:29
pyszny
FAFIK 11.05.2011 22:32
Fajne zestawienie składników
Halusia 22.04.2011 07:40
ciekawe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak