Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb ze słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka 1 kg
otręby pszenne 1 szkl
ziarna słonecznika 1 szkl
sól 2 łyżeczki
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: chleb ze słonecznikiem

Drożdże rozpuścić w szklance letniej przegotowanej wody z dodatkiem łyżeczki cukru. Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z otrębami i ziarnami słonecznika, dodać rozprowadzone drożdże, sól oraz ok. 3 szklanki letniej przegotowanej wody. Wymieszać, wyrobić ciasto. Foremki wysmarować margaryną, obsypać tartą bułką, włożyć ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, piec ok. godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.10.2011 11:31
Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
Roman5 26.02.2011 01:24
zajadam taki sam
romanrafal
romanrafal 12.02.2011 18:48
brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak