Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po \"Królewksku\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 50 dag
pieczarki 50 dag
pory 50 dag
rodzynki 3 łyżki
olej 1 łyżka
sól do smaku
gruszka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po \"Królewksku\"

Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć szybko na 1 łyżce oleju i doprawic solą. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach, por przecinamy na pół i kroimy w półpaski. Gruszki kroimy w dużą kostkę. Wszystkie skłądniki wraz z rodzynkami dodajemy do wołowiny, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy około 1,5 godziny. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak