Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, przeciąć na pól i wydrążyć środki i lekko obgotować. Ułozyć w naczyniu żaroodpornym. Każde połówkę jabłka posypać łyżeczką cukru pudru, napełnić łyżeczką dżemu. Przygotować krem: z 4 żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki bułki tartej i otarta skórkę z 1 cytryny. Osobno ubić pianę z 4 białek i dodać do kremu, wszystko dokładnie wymieszać. Kremem polać jabłka, wstawic do piekarnika i zapiec w temp. 150 stopni.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    ciekawy pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oooooooooooooooooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie jabłka lubię...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !