Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane w kremie o cytrynowym posmaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
jajko 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżka
cukier puder 8 łyżeczek
cukier 4 łyżki
dżem wiśniowy 8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane w kremie o cytrynowym posmaku

Jabłka obrać ze skórki, przeciąć na pól i wydrążyć środki i lekko obgotować. Ułozyć w naczyniu żaroodpornym. Każde połówkę jabłka posypać łyżeczką cukru pudru, napełnić łyżeczką dżemu. Przygotować krem: z 4 żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać 2 łyżki bułki tartej i otarta skórkę z 1 cytryny. Osobno ubić pianę z 4 białek i dodać do kremu, wszystko dokładnie wymieszać. Kremem polać jabłka, wstawic do piekarnika i zapiec w temp. 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 08.07.2011 08:04
takie jabłka lubię...
pigila
pigila 01.04.2011 12:03
oooooooooooooooooooooooo
Agnieszka_B 12.02.2011 15:13
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak