Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1/2 op
czekolada gorzka 1/2 op
czekolada biała 1/2 op
herbatniki 5 szt
orzechy laskowe
migdały kilka szt
słodka śmietanka 2 łyżki
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kulki

Migdały obrać ze skórki, posiekać. Orzechy wyłuskać, uprażyć, posiekać. Herbatniki drobno pokruszyć. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać rozdrobnione migdały, orzechy, herbatniki, alkohol i śmietanę. Odstawić w chłodne miejsce, żeby masa stężała, gorzką czekoladę zetrzeć, a białą rozpuścić. Z masy uformować kulki, część posypać wiórkami jasnymi i ciemnymi, pozostałe zanurzyć w białej czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.02.2011 23:51
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak