Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 szt.
szynka gotowana 20 dag
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżeczki
majeranek do smaku
rosół 1 filiżanka
pietruszka natka 1 łyżka
cebula 1 szt.
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane pieczarki

Pieczarki oczyścić. Z pieczarek odciąć ogonki, kapelusze odłozyć. Ogonki i cebulę posiekać i udusić na 1 łyżce masła na półmiękko. Dodać majeranek, makę i pieprz, wymieszać, dodać filiżanke rosołu. Dusić aż pojawią sie bąbelki w sosie. Ddodać pokrojoną w małą kostkę szynkę i posiekana natke pietruszki. Nadziać kapelusze mieszaniną grzybowo-szynkową. Każdą pieczarkę owinąć w folię, do każdej pieczrki kłaść odrobine masła. Grillować w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Wyjąć z folii i posypać świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.08.2011 08:50
muszę spróbować:)
pigila
pigila 07.04.2011 17:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak