Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 lyzka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 lyzka
mąka pszenna
bulion drobiowy 150 ml
cebula 2 szt
masło 1 lyzka
marchewka 1 szt
sok z cytryny
śmietana 30% 200 ml
miód 2 lyzki
wino 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie miodowym

Mieso wlozyc do miseczki i polaczyc z bulka tarta i wegeta.Uformowac klopsy i obtoczyc w mace.Ugotowac w bulionie. Cebule posiekac i zeszklic na masle.Wlac przecedzony bulion, wino, sok z cytryny i dodac starta marchewke.Zagescic odobina mąki i przyprawicsola i pieprzem. Dodac smietane, miod i posiekana natke pietruszki. Polac klopsiki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 27.02.2012 21:46
na pewno smaczne
ilka_86 26.11.2011 19:06
mniam
mala2021 28.03.2011 21:01
smaczne
iga2 13.02.2011 14:15
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak