Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odkładamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy cebulkę i przysmażamy na patelni na maśle. Ostudzone ziemniaki tłuczemy lub mielimy na maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodajemy cebulkę, pieprz. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Jest to super pomysł również na pozostałe np z obiadu ziemniaki. Polecam!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    też tak robię są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne i jak apetycznie wyglądają;)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne podobaja mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !