Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kotleciki

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odkładamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy cebulkę i przysmażamy na patelni na maśle. Ostudzone ziemniaki tłuczemy lub mielimy na maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodajemy cebulkę, pieprz. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i kładziemy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Jest to super pomysł również na pozostałe np z obiadu ziemniaki. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.08.2013 15:33
fajne podobaja mi się
MAR3STA 10.03.2011 15:40
smaczne i jak apetycznie wyglądają;)
traktorek 15.02.2011 11:20
też tak robię są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak