Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebula 1 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ocet 500 ml
cukier 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w zalewie octowej

Mieso wyrobic z posiekana cebula, jajkiem i bulka tarta. Uformowac male klopsiki ktore usmazyc na oleju. Z octu, cukru, soli, listkow i ziela angielskiego zrobic zalewe.Dodac litr wody i zagotowac. Zalac klopsiki. Do spozycia nadaja sie po 2 godzinach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 02.03.2011 20:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak