Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
jajko 3 szt
śmietana 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sól do smaku
mąka 1/2 szklanki
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w cieście

Obrana marchewkę pokroić skośnie w plastry i ugotować al dente we wrzącej osolonej wodzie. W między czasie przygotować ciasto: z jaj, śmietany, maggi i soli dodając makę aby wyszło dość gęste ciasto. Marchew odcedzić i maczać w cieście, smażyć na złoto w gorącym oleju. Może być dodatkiem do mięsa, albo jako samodzielne danie z dodatkiem surówki np. sałaty, pomidorów itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.08.2011 18:05
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak