Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z zielonkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielonki mrożone 30 dag
boczek parzony 10 dag
cebula 1 szt.
mleko 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
jajko 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z zielonkami

Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oliwie, dodać zielonki dusić aż woda odparuje, wsypać drobno pokrojona cebulę i smażyć. Jajka wymieszać z mlekiem i wlać do smażonki, trzymać na małym ogniu aż sie lekko zetnie. Doprawić sola i pieprzem. Podawać z pieczywem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 12.02.2011 18:50
z zielonkami nie jadłem
Jolanta_P-S 12.02.2011 10:19
jest pycha, dzisiaj była kłótnia w domu, która lepsza z kurkami, czy z zielonkami, stwierdzam, że jednak ta
Małgorzata113 12.02.2011 10:11
świetny przepis
Sylwia88 12.02.2011 09:59
moze byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak