Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z tatarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 g
ogórek konserwowy 2 szt
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
chleb razowy 10 kromek
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z tatarem

Mięso przemielić, dodac oliwę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Margarynę utrzec z musztardą. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka jajek oddzielić od białek. Chleb posmarować masą z musztardy i margaryny. Na każda kromke położyć warstwę tatara. Rogi kanapek przybrac ogórkami i cebulką. We wgłębieniu, na środku tatara umieścic żółtko jajeczka. Oprószyc pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 17.11.2011 15:48
rewelacja
halinka1011 12.02.2011 10:17
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak