Sposób przygotowania

Śliwki przepołowić i usunąć pestki. Margaryne utrzeć z cukrem, żółtkami i cukrem waniliwoym. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubite na piane białka. Wymieszać i przełożyć do posmarowanej margaryną formy. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec ok 1 godz w 190 stopniach. Ciepły placek można posypać cukrem waniliowym i szczyptą cynamonu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    dobre !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    nawet u mnie czuć zaoach pieczonego ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam ciasta ze śliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !