Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 35 ml
proszek do pieczenia 0.2 dkg
jajko 1 szt
mąka gryczana 7 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 12 dkg
łosoś wędzony plastry 4 szt
cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z łososiem

Mleko roztrzep widelcem z proszkiem do pieczenia i jajkiem. stopniowo dodawaj mąkę aż ciasto uzyska konsystencję gęstego kremu. Odstaw na 20minut do wyrośnięcia. W głębokiej patelni rozgrzej olej. nakładaj łyżką porcje ciasta. Racuszki usmaż na złoty kolor z obu stron. Na każdy placek połóż rulonik zrobiony z wędzonego łososia, udekoruj cząstką cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 14.06.2012 11:10
pomysłowe :)
KasiaK90 29.06.2011 15:31
super
gosia47-47 02.03.2011 16:27
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak