Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe paluszki z razowego chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 25 dag
jajko 3 szt
kakao 3 łyżki
cukier waniliowy 1 op.
olej 3 łyżki
margaryna 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe paluszki z razowego chleba

Podsychający chleb razowy utrzeć, przetrzeć przez sito i wymieszać z 3 łyżkami kakao, cukrem waniliowym, 3 jajkami, 3 łyżkami oleju. Dobrze wymieszać. Uformować długie, cienkie wałki, które należy pokroić w paluszki długości około 10 cm. Paluszki układać na wysmarowanej margaryna blasze. Piec w temp. 180 stopni aż się zrumienią. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak