Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w czekoladzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 0.5 kg
margaryna 0.8 dkg
woda 2 dkg
kakao 2 dkg
cukier 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w czekoladzie

Truskawki umyj delikatnie pod bieżącą wodą, pozostaw do wyschnięcia na ściereczce. Nie usuwaj szypułek! Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku. Dodaj do niej łyżkę wody, łyżkę (czubatą) kakao. Składniki gotuj na niewielkim ogniu cały czas mieszając, dopóki cukier się nie rozpuści. Odstaw polewę na kilkanaście minut by lekko stężała. Następnie osuszone owoce chwytaj za szypułki, a ich czubeczki zanurzaj w polewie czekoladowej. Odkładaj na pergamin do zastygnięcia. Podawaj do 2-3 godzin po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.05.2013 00:50
super pomysł takie truskawki
KasiaK90 13.03.2011 01:28
mniam
gosia47-47 02.03.2011 16:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak