Sposób przygotowania

Filet posypujemy przyprawą do ryb. Maczamy w jajku, bułce i smażymy na rumiano. W rondelku rozpuszczamy masło, przesmażamy mąkę i zalewamy bulionem. Następnie dolewamy śmietanę z roztrzepanym żółtkiem. Wszystko cały czas podgrzewamy na małym ogniu uważając aby nie doprowadzić do wrzenia. Gdy sos zgęstnieje dodajemy sok z cytryny, cukier, sól, posiekany koperek oraz skórkę cytryny startą zecerem. Dokładnie mieszamy, wyłączamy ogień, przykrywamy i odstawiamy. Tak przygotowanym sosem polewamy rybę. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie połączenia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczniutko z tym sosikiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super smakuje tak przyrządzona rybka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym zjadła rybkę w takim wydaniu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam ryby;)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie bym taką zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !