Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy solą, przyprawą do spaghetti i smażymy na łyżce oleju. Gdy tłuszcz z mięsa zacznie się wytapiać (jeśli będzie go bardzo dużo można odlać) dodajemy plasterki marchewki i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy sos ze słoika, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Dusimy, aż marchewka będzie miękka. Na ostatnie 5 minut duszenia dodajemy wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie. Tak przygotowanym sosem polewamy makaron. Posypujemy świeżo tartym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale dobre !!!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Marchewkowe spaghetti? Jak dla mnie rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawa kombinacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !