Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z liśćmi szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 150 g
jajko 5
mleko 50 ml
czosnek ząbki 2
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z liśćmi szpinaku

Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy mrożone liście szpinaku. Na małym ogniu smażymy ciągle mieszając, aż się rozmrożą. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy ok. 2 minut. Następnie wlewamy mleko i całość dusimy do momentu zredukowania się mleka. Na tak przygotowane liście szpinaku wlewamy jajka rozbite z solą, Kucharkiem,i pieprzem i mieszamy. Smażymy do momentu ścięcia białka. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.11.2012 12:45
Pycha, moje smaki :)
kuklik 08.09.2012 14:40
szpinak w każdej postaci
Marlena/Kinia 12.12.2011 13:27
warto spróbować, inna niż wszystkie...
Jolanta_P-S 16.02.2011 21:53
jadłam szpinak z jajkiem, ale nie odwrotnie ;);)
ziutula
ziutula 14.02.2011 00:57
szpinak lubię w każdym wydaniu...
Katarzyna/kate1980 13.02.2011 13:41
koniecznie muszę spróbować
eduszo
eduszo 12.02.2011 10:44
Pychotka
ben-ka 12.02.2011 09:50
Śliczna wiosenna jajecznica na ten zimowy poranek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak