Sposób przygotowania

POLEWA CZEKOLADOWA:
0,5 kostki margaryny,
0,5 szklanki cukru,
2 łyżki kakao,
2 łyżki wody.
1 łyżeczka żelatyny

Biszkopty rozłożyć w tortownicy, lub w innej foremce i lekko nasączyć (jeśli robimy ciasto z myślą o dzieciach to mlekiem, a jeśli dla dorosłych to alkoholem).
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Kilka brzoskwiń z syropu pokroić w kostkę. Śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać zmielony ser. Gdy galaretka przestygnie dodać ją razem z brzoskwiniami do przygotowanej masy i wymieszać. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopty. Na masę wyłożyć warstwę biszkoptów. W rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, kakao i wodę.
Na małym ogniu połączyć składniki aby poswatała nie za gęsta polewa.
Polać nią wierzch ciasta. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !