Sposób przygotowania

Kalafiora dokładnie umyć, zalać wrzątkiem zakwaszonym sokiem z cytryny, gotować około 10 minut.
Zahartować zimną woda.
Cebule obrać, drobno posiekać, dodać do mielonego mięsa wraz z jajkiem, tartą bułka, solą, pieprzem i musztardą.
Dokładnie wymieszać, doprawić.
Masę wcisnąć między różyczki obgotowanego kalafiora.
Kalafiora owinąć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
Podawać polanego masłem z bułeczką lub sosem pomidorowym

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Bardzo fajny przepis!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    uwielbiam kalafiora
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super, zupełna nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    uwielbiam kalafior
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !