Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewany kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
musztarda 1 łyzka
cebula 1 szt
soł, pieprz, sok z cytryny
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewany kalafior

Kalafiora dokładnie umyć, zalać wrzątkiem zakwaszonym sokiem z cytryny, gotować około 10 minut.
Zahartować zimną woda.
Cebule obrać, drobno posiekać, dodać do mielonego mięsa wraz z jajkiem, tartą bułka, solą, pieprzem i musztardą.
Dokładnie wymieszać, doprawić.
Masę wcisnąć między różyczki obgotowanego kalafiora.
Kalafiora owinąć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
Podawać polanego masłem z bułeczką lub sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 26.11.2011 18:45
ciekawe
ronald88 15.09.2011 15:11
uwielbiam kalafior
jasiek 18.01.2011 00:43
super, zupełna nowość
Pajecznik 23.11.2010 00:21
super pomysł
banditka 17.09.2010 11:38
super
buksiak12 14.09.2010 17:24
super
patelka 18.08.2010 12:53
uwielbiam kalafiora
noculos 30.06.2010 11:16
Bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak