Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
czosnek 1 zabek
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
parmezan starty 5 dag
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pieczarki

Piekarnik rozgrzać do 250 0 C. Pieczarki oczyścić. Nóżki grzybów odkroić i posiekać.
Czosnek obrać, zmiażdżyć i poddusić razem z posiekanymi ogonkami na roztopionym maśle.
Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać tartą bułkę, wymieszać i wystudzić.
Do farszu dodać parmezan i natkę. Kapelusze pieczarek napełnić farszem.
Ułożyć na blasze i piec 10 – 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.06.2011 20:44
smaczne
Jastinka 01.03.2011 10:29
świetne
Smakosz6 17.02.2011 15:40
mniam
berys18 28.01.2011 08:02
moja ulubiona przystawka
iwona332 28.12.2010 00:12
super
Izka192 12.12.2010 20:41
na pewno smaczne
Szarrikka 15.11.2010 10:04
Brzmi smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak