Sposób przygotowania

1. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Prażyć kostki pieczywa 7min, aż zrobią się chrupiące. wyjąć z piekarnika i zmniejszyć jego temp. do 180 stopni.
2. Utłuc banany tłuczkiem do ziemniaków w dużej misce.Wsypać brązowy cukier i starannie wymieszać. Ucierając dodać mleko ryżowe, białka, esencję waniliową, gałkę muszkatołową i sól.
3. Wysypać grzanki do naczynia żaroodpornego i polać przecierem bananowym.
4. piec 35 minut, aż pudding wyrośnie i się zetnie. Przed podaniem odczekać aż ostygnie do temp. pokojowej.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    smaczny,bo domowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !