Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy. Połowę z nich drobniutko siekamy, drugą połowę kroimy w plasterki. Czosnek wraz z jedną cebulą drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulkę wraz z czosnkiem, następnie dodajemy drobno posiekane pieczarki i grzyby Shiitake i podduszamy. Do pieczarek dodajemy szpinak i całość podsmażamy przez kilka minut, pod koniec dodajemy żółtko i odrobinę sosu Teriyaki i dokładnie mieszamy. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczarki pokrojone w plasterki podduszamy na oliwie wraz z druga drobno posiekaną cebulką. Do pieczarek dodajemy śmietanę i całość dusimy przez 2- 3 minuty.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej, następnie dodajemy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i kroimy na kwadraty o bokach około 5 cm. Na kwadraty układamy po małej łyżeczce farszu, na każdy z kwadratów układamy drugi kwadracik i sklejamy brzegi uważając, żeby pozbyć się powietrza ze środka( ravioli mogą nam się wówczas rozklejać). Pierożki wrzucamy na gotujący się wrzątek i gotujemy przez 2- 3 minuty, do momentu, gdy wypłyną na wierzch. Następnie wyławiamy je łyżką cedzakową i odkładamy na sitko lub durszlak.
Tak przygotowane ravioli podajemy z sosem pieczarkowym.
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    NAJS
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ooo... nazwa zachęca, tak samo jak zdjęcie :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nietuzinkowe połączenie.Fajny pomysł.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    czasochłonne ale pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    muszę mkiedyś zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !