Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 1 kg
jabłka 2 kwaśnie
cebula 1 szt
sól kpieprz majerenek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Z słoniny usuwamy skórę, Mielimy przez maszynkę. Przekładany do garnka i topimy na małym ogniu. Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do słoniny pod koniec topienia. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wlewamy na miseczkę i odstawiamy do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 14.03.2012 22:35
pyszny ze skawreczkami z chudego boczku
IZABELA29 06.08.2011 16:42
domowy smalec robi furorę na weselach...
Pola5 21.07.2011 22:01
Ciekawy pomysł z tym mieleniem, krojenia słoniny nie bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak