Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem pomidorami i serem mozzarella

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cannelloni 1 op
szpinak 1 op
czosnek 2 ząbki
masło
sól
pieprz
jajko 3 szt
pomidory 3 szt
ser mozzarella 300 g
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem pomidorami i serem mozzarella

Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać. Makaron troszkę ugotować w osolonej wodzie, zimne rurki napełniać farszem szpinakowym. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki, cebulkę pokroić i podsmażyć na masełku, do podsmażonej cebulki dodać pokrojone pomidory, dodać przyprawy, poddusić kilka minut. Formę żaroodporną posmarować oliwą, ułożyć makaronowe rurki, polać duszonymi pomidorami, posypać serem mozzarella i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 c na około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 05.11.2011 14:41
Aż ślinka cieknie:)
Nina7 12.02.2011 07:53
ciekawa propozycja przygotowania makaronu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak