Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kakao po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kakao ciemne 1 dkg
cukier brązowy 0.8 dkg
cynamon 0.15 dkg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0.1 dkg
wrzątek 2 dkg
mleko 2% 250 ml
esencja waniliowa 0.2 dkg
esencja migdałowa 0.1 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kakao po meksykańsku

1. Starannie utrzeć kakao, brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową w dużym kubku. Dodać wrzątek i wymieszać, żeby masa była gładka.
2. Podgrzewać mleko w rondelku na małym ogniu przez 3 min., wlać gorące mleko do masy kakaowej i starannie wymieszać. Dodać esencję waniliową i migdałową, ponownie wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.03.2013 08:16
ciekawy przepis
Bernadeta1 16.12.2012 12:18
zupełnie coś innego,super
Justyna87 03.12.2012 18:50
ciekawe
tomek18 17.08.2011 09:15
lubię
Juleczka20 30.04.2011 07:22
super to kakao
KasiaK90 20.04.2011 09:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak