Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory bez skóry 1 op
oliwa
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pomidory 2 szt
olej
cebula 1 szt
masło
cannelloni 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z pomidorami

Podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać usmażone pieczarki oraz pomidory z puszki. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Oprószyć mąką, chwilę jeszcze podsmażyć. Makaron troszkę ugotować w osolonej wodzie, zimne rurki napełniać farszem. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki, cebulkę pokroić i podsmażyć na masełku, do podsmażonej cebulki dodać pokrojone pomidory, dodać przyprawy, poddusić kilka minut. Formę żaroodporną posmarować oliwą, ułożyć makaronowe rurki, polać duszonymi pomidorami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 c na około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 03.11.2011 09:30
pycha
malaczarna23 17.08.2011 09:49
super
tomek18 17.08.2011 09:38
pycha
hastalavista 28.04.2011 00:08
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak