Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno - buraczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ugotowane 30 dag
bulion warzywny 1 łyżeczka
sól
olej 4 łyżki
ocet jabłkowy 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
pieprz
ziemniaki ugotowane 30 dag
korniszony 4 szt
cebula czerwona 1 szt
kukurydza 1/2 puszki
szczypiorek posiekany 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno - buraczkowa

Do salaterki wlać olej, ocet jabłkowy, sos sojowy, bulion, doprawić solą i pieprzem, całość dobrze wymieszać. Ugotowane ziemniaki i buraki pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki, ogórki w kostkę. Kukurydzę osączyć na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki z sosem, delikatnie wymieszać, dodać posiekany szczypiorek i zieloną pietruszkę. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak