Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tłuściutka jajecznica :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
mleko
boczek
masło
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Tłuściutka jajecznica :)

Jajka rozkłócić i wlać odrobinę mleka.Szczypiorek oraz boczek pokroić w kostkę (skórę odkroić, można zużyć np. do zupy;) ), podsmażyć na \"chrupko\" na maśle. Wlać jajka i mieszać od razu, dorzucić garść pokrojonego szczypiorku, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 11.02.2011 23:27
boczek wędzony i mniej więcej 4 jajka na 2os. - nie wiem czemu ale formularz tego nie przyjmował;/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak