Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą i przyprawą do gyrosa, pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie włożyć do rondla i zrumienić, podlać odrobiną wody i dusić od przykryciem. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Przełożyć do rondla z mięsem. Mąkę rozmieszać z ½ szkl zimnej wody, dodać do sosu, zagotować. Zdjąć z ognia podprawić śmietaną, przyprawić do smaku. Podawać z kaszą lub ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis na pewno wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !