Sposób przygotowania

To przepis na jedną część ciasta. Jasne ciasto robimy bez kakao, lecz z dodatkiem 2 łyżek budyniu z torebki.
Ubić pianęz białek, dodaćcukier i nadal ucierać aby powstała gładka masa. Po kolei dodawać żółtka i olej, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem. Pieczemy ok 40 minut w 200 st. C.
Pieczemy w formie do keksa, lub innej podłużnej blaszce. Ciasto kroimy na ok 1,5 cm kawałki, smarujemy masą budyniową. Układamy: biała kromka, masa, ciemna kromka, masa itd. do końca. Wychodzi naprawdę około metrowe ciasto. Polewamy masą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !