Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jeżynami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
masło 5 dag
woda 1/2 szkl
jeżyny 30 dag
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jeżynami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, żółtko, szczyptę soli, masło, wlać gorącą wodę i wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować, kroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć kilka jeżyn i dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia. Podawać posypane cukrem lub z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 04.01.2014 22:56
pyszne pierogi
romanrafal
romanrafal 26.05.2013 09:11
świetne pierogi
IlonaAlbertos 23.02.2013 21:37
Przepis wart wypróbowania :)
Wacław 29.09.2011 22:13
świetny pomysł ,tylko do lasu na jeżynyny ! a lasów u nas w bród !
Monika193
Monika193 06.09.2011 21:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak