Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser makowo-brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
twaróg 40 dag (najlepiej użyć chudego twar
MAK MIELONY 5 dag
śmietana kremówka 100 gr
żółka 2 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser makowo-brzoskwiniowy

Zółka ubić z cukrem na puszystą masę. Twaróg utrzeć z makiem na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, a po ubiciu połączyć ja z masą twarogowo-makową, a następnie z masą żółtkową. Brzoskwinie odsączyć z zalewy(1 połówkę pozostawić do dekoracji) i zmiksować za pomocą blendera dodając cukru do smaku. Do pucharków układać warstwami przygotowaną masę, a następnie zmiksowane brzoskwinie. Na wierzchu ozdobić pokrojoną w kostkę brzoskwinią(tą połówkę, którą pozostawiliśmy do dekoracji).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak