Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z pomarańczą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomaracze 2 szt
dżem truskawkowy 3 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z pomarańczą

1/3 ciasta francuskiego pociąć radełkiem. Pozostałe ciasto pokroić w prostokąty, brzegi posmarować białkiem. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki. Na każdy prostokąt ciasta położyć kawałek pomarańcza, przykryć pociętym ciastem. Ciasteczka ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika około 200 stopni i piec na jasno złoty kolor. Po upieczeniu na każde ciastko położyć łyżeczkę dżemu lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.12.2013 23:34
Smakowite.
Katarzyna59 23.06.2013 17:07
bardzo fajny przepis
Wacław 10.10.2011 09:30
pyszne i apetyczne !
MAR3STA 12.02.2011 19:16
świetny pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak