Sposób przygotowania

1/3 ciasta francuskiego pociąć radełkiem. Pozostałe ciasto pokroić w prostokąty, brzegi posmarować białkiem. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki. Na każdy prostokąt ciasta położyć kawałek pomarańcza, przykryć pociętym ciastem. Ciasteczka ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika około 200 stopni i piec na jasno złoty kolor. Po upieczeniu na każde ciastko położyć łyżeczkę dżemu lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne i apetyczne !
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !