Sposób przygotowania

Śliwki umyć i wypestkować. Zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 12 godz. Później dać do garnka wlać wodę i smażyć na bardzo wolnym ogniu ok. 5 godz. ciągle mieszając. Po upływie czasu jak będą gęste to gorące dawać do słoików. Nie pasteryzować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis tylko szkoda, że tak długo...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    zgadza się: bardzo bardzo dobre :) !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takie powidła są super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takie powidła są super!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie powidła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !