Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła mojej babci

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1/2 kg
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła mojej babci

Śliwki umyć i wypestkować. Zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 12 godz. Później dać do garnka wlać wodę i smażyć na bardzo wolnym ogniu ok. 5 godz. ciągle mieszając. Po upływie czasu jak będą gęste to gorące dawać do słoików. Nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.02.2011 20:40
lubie powidła
RenataZ-et 21.02.2011 19:18
Takie powidła są super!
RenataZ-et 21.02.2011 19:18
Takie powidła są super!
ElizaT 14.02.2011 11:36
zgadza się: bardzo bardzo dobre :) !!!
traktorek 13.02.2011 14:20
bardzo dobre
Iwona51
Iwona51 13.02.2011 11:24
Fajny przepis tylko szkoda, że tak długo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak