Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z botwinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
botwinka 2 pęczki
szpinak 10 dag
masło 1 łyżka
zakwas buraczany 1 szkl
śmietanka 1/2 szkl
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z botwinką

Włoszczyznę obrać, pokroić w makaroniki, włożyć do rondla, zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać sól i gotować. Masło roztopić na patelni, włożyć szpinak i drobno posiekaną botwinkę, lekko poddusić. Po 20 minutach gotowania włoszczyzny dodać szpinak z botwinką i gotować około 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać zakwas buraczany, zmiksować, przyprawić do smaku. Następnie wlać śmietankę i dodać posiekany koperek. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.09.2012 20:51
Uwielbiam taki barszczyk.
Motorek 10.02.2012 09:23
pycha
pigila
pigila 05.02.2012 15:33
super
kotlet 16.07.2011 15:53
rewelacja
Wafelek2601 16.05.2011 18:19
uwielbiam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak