Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać, pokroić w makaroniki, włożyć do rondla, zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać sól i gotować. Masło roztopić na patelni, włożyć szpinak i drobno posiekaną botwinkę, lekko poddusić. Po 20 minutach gotowania włoszczyzny dodać szpinak z botwinką i gotować około 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać zakwas buraczany, zmiksować, przyprawić do smaku. Następnie wlać śmietankę i dodać posiekany koperek. Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam taki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taki barszczyk.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !