Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
margaryna 10 dag
jajko 1 szt.
śmietana gęsta 2 łyżki
sól szczypta
mak suchy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: precelki z makiem

Mąkę, margaryne, żółtko jaja, śmietanę i sól posiekać nożem. Szybko zagnieść ciastko, zawinąć w folię i schłodzić około 1 godziny w lodówce. Z ciasta utoczyć wałeczki o średnicy 0,5 cm. Ciasto zwinąć w ósemki. Ułożyć na blasze i posmarować rozmąconym białkiem, posypać makiem. Piec w temp. 180 stopni aż się zrumienia. Podawać do kremowych zup, albo jako przegryzkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 24.04.2011 14:03
smakowite pyszności....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak