Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
seler 1 szt
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
ryż 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
cielęcina bez kości 1/2 z udźca
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z marchewką

Mięso umyć, włożyć do 3 szklanek wrzącej wody, dodać obraną marchew i seler, przyprawić solą i pieprzem, ugotować do miękkości. Następnie na wywarze z mięsa ugotować ryż. Ugotowane mięso i seler pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Wszystko wymieszać z ryżem, polać ketchupem i posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.03.2013 14:55
Musi być smaczna.
Iwusia 27.06.2012 23:07
musi być smaczne
Iwusia 27.06.2012 23:07
musi być smaczne
Ania67 06.04.2011 23:10
Fajne połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak