Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
mleko 1 szklanka
mleko kokosowe 1/4 szklanki
papryczka chili 1 szt
masło
curry
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Pomidory sparzyć, obrać. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, pomidory na większe ćwiartki. Dodajemy oczyszczoną papryczkę, curry. Dusimy pod przykryciem. Miksujemy. Dodajemy 2 rodzaje mlek i zagotowujemy. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy sok z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak