Sposób przygotowania

szczupaka oczyścić i umyć osolić i posypać przyprawą do ryb odstawić w chłodne miejsce na ok.30min.po czym rozgrzać olej obtaczać dzwonka w mące i upiec na złoty kolor z każdej strony wyłożyć do miski,dla poprawienia smaku wlewam także olej z patelni od smażenia ryby jeśli nie jest spalony,cebulę obrać i pokroić na półplasterki przełożyć nią rybę dodać liść laurowy,ziele angielskie i pieprz ziarnisty,następnie przegotować wodę wlać ok.1/2 litra do naczynia dodać przyprawę w płynie i ocet do smaku wymieszać i zalać rybę gorącym płynem przykryć i odstawić do wystudzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna jest taka ryba
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię szczupaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    takie rybki to moja babcia może jeść codziennie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !