Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 4 dzwonka
sól
mąka
olej do smażenia
cebula
przyprawa w płynie 3 łyżki
ocet do smaku
woda 1/2 (przegotowana)
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak w zalewie octowej

szczupaka oczyścić i umyć osolić i posypać przyprawą do ryb odstawić w chłodne miejsce na ok.30min.po czym rozgrzać olej obtaczać dzwonka w mące i upiec na złoty kolor z każdej strony wyłożyć do miski,dla poprawienia smaku wlewam także olej z patelni od smażenia ryby jeśli nie jest spalony,cebulę obrać i pokroić na półplasterki przełożyć nią rybę dodać liść laurowy,ziele angielskie i pieprz ziarnisty,następnie przegotować wodę wlać ok.1/2 litra do naczynia dodać przyprawę w płynie i ocet do smaku wymieszać i zalać rybę gorącym płynem przykryć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 21.12.2013 13:39
takie rybki to moja babcia może jeść codziennie ;)
Wafelek2601 12.09.2013 19:41
Bardzo lubię szczupaka
sunnymood 05.01.2012 13:56
ciekawe
Grazyna0211 02.04.2011 09:10
pyszna jest taka ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak