Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3
cukier puder 1,5 szklanki
śmietana 4 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
mąka 4 szklanki
masło 250 g
jabłka kg
cukier wanilinowy cały
cynamon Prymat cały
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane jabłkami

Wszystkie składniki dać na stolnice i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną dać na brytfankę posmarowaną tłuszczem. Jabłka zetrzeć i wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym. Nałożyć je na ciasto i przykryć drugim ciastem. Nakłuć widelcem i upiec. Jak przestygnie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.02.2012 21:05
wygląda apetycznie
mirosława4 13.10.2011 22:11
pyszne do kawki
Rybciia 09.08.2011 17:11
bardzo apetyczne
Edyta38 08.07.2011 18:22
mniam mniam
patusia 27.05.2011 21:20
pycha
Patrycja38 02.05.2011 12:00
mniama
Seba 23.04.2011 22:29
smaczne
rosik93 28.02.2011 23:11
Wspaniałe.
Margo1 21.02.2011 20:41
smacznie wygląda
Margo1 21.02.2011 20:41
smacznie wygląda
RenataZ-et 21.02.2011 19:17
Wygląda bardzo zachęcająco :)
traktorek 13.02.2011 14:19
super super super
romanrafal
romanrafal 12.02.2011 11:39
pycha,pycha,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak