Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier z cukru pudru do pączków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier z cukru pudru do pączków

Kwasek rozpuścić we wrzątku. Do cukru pudru dodawać powoli wrzącą wodę jednocześnie dobrze ucierając masę, aby wytworzyła odpowiednią gęstość nadającą się do lukrowania. Można dodać parę kropel soku z cytryny, rumu lub innego dodatku smakowego

 

*Na szklankę cukru pudru dodajemy łyżkę stołową wody/mleka/soku z cytryny w zależności jaki smak chcemy uzyskać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.03.2011 08:46
super do pączków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak